Välmående på arbetsplatsen genom lyckliga medarbetare

#HREatspodden: Aref Abedi

Kan ett större fokus på medarbetarnas lycka vara en nyckel för att skapa mer välmående på arbetsplatsen? I detta avsnitt av #HREatspodden pratar vi med Aref Abedi, VD på Jobylon, om hur bolaget drivs utifrån en happinesskultur. Vi pratar om vilka effekter en sån kultur har på medarbetarnas hälsa och hur det bidrar till att de mår och presterar bättre på jobbet. 

 

Vad definierar välmående på arbetsplatsen? Ser det olika ut för olika bolag? Eller är det en universell grej? Vi resonerar kring detta och vad det innebär för ledare som vill bygga mer hälsosamma organisationer. 

 

Vi pratar även om grunderna för hur man bygger en kultur med välmående, happiness, hälsa, lycka (vad du än vill kalla det!) i fokus. Dessutom får du höra konkreta tips på aktiviteter som har hjälpt Aref och Jobylon att få mer engagerade, glada och produktiva medarbetare!

 

Aref berättar om den grundläggande filosofin som ligger bakom varför teamet har byggt Jobylon på det sättet som det är byggt – med lycka i fokus. I avsnittet får du höra hur den filosofin ledde till arbetet med de grundläggande värderingarna som är så viktiga för att lyckas skapa hälsosamma arbetsplatser.

 

Vi tar oss hela vägen från början till hur ledarna och hela teamet på Jobylon arbetar idag för att skapa en trygg arbetsmiljö där alla kan vara dem själva, ta plats, och utvecklas. Du får en direkt insikt i hur den 1:1 kultur som främjar psykologisk trygghet på bolaget funkar och tips på initiativ man kan arbeta med för att främja glädje och välmående på arbetsplatsen.

 

Allt det här i dagens avsnitt av #HREatspodden!

Du kan även lyssna på #HREatspodden här:

Vill du också hålla dig uppdaterad med de senaste avsnitten och nyheterna?

Prenumerera på podden här 👇

Get a personalized Demo

Discover how Jobylon can help you simplify your hiring

Get in Touch

+46 8-16 56 21

[email protected]

Jobylon
Hälsingegatan 49,
113 31
Stockholm